schadelijke discussies

Begeleiding bij Naderende Scheiding

Let op: Een naderende scheiding en hoe deze te voorkomen

In Nederland gaat elk jaar meer dan een derde van de getrouwde stellen en een kwart van de samenwonende stellen uit elkaar. Samen zijn dat meer dan 100.000 stellen per jaar, dus 300 stellen per dag! Tevens zijn daar ook nog eens 60.000 thuiswonende kinderen bij betrokken.

Veel mensen in mijn praktijk merken de voortekenen van een naderende scheiding. Deze scheiding willen zij voorkomen en daarom zoeken zij begeleiding.

Relatiecoaching kan een naderende scheiding voorkomen. Hoe?

Emotionele verwijdering duidelijk maken

Twee redenen die ik vaak hoor als mensen willen scheiden zijn: we zijn uit elkaar gegroeid en er is een ander in het spel. Emotioneel overspel en het bijkomend verlies aan vertrouwen richten de grootste schade aan.
Deze emotionele verwijdering maken we inzichtelijk.
Deze emotionele verwijdering zal gaan blijken uit zaken als, het weinig meer samendoen, een onbevredigend seksleven hebben en vaker ruzie maken over onbenulligheden.
Als je je bewust wordt van deze emotionele verwijdering, je vindt dit wel best en je doet hier verder niets aan, dan koersen jullie af op een naderende scheiding.

Machtsstrijd komt aan de orde

Machtsstrijd komt aan de orde. Deze komt veel voor in relaties. Dit heeft alles te maken met ruimte en positie innemen. Deze ruimte en positie kan gemakkelijk veranderen in de loop van de jaren.

Het vasthouden aan oude rolpatronen in een veranderende omgeving leidt vaak tot een machtsstrijd. Een machtsstrijd die stevig kan escaleren. Het winnen van een machtsstrijd is eigenlijk onmogelijk. Of één van de twee onderwerpt zich, of jullie gaan uit elkaar. Een lose – lose situatie als je het mij vraagt.

Het hoeft niet te laat te zijn

Een machtsstrijd kun je achter je laten en een gebrek aan emotionele binding kun je herstellen. Het hoeft niet te laat te zijn.

Deze problematiek  past uitstekend bij relatiecoaching. Ik zal jullie begeleiden in het proces van het herkennen en aanpakken van de knellende patronen en de gegroeide emotionele verwijdering.

Tijdens een traject wordt jullie duidelijk wat jullie eigen oplossing is. Blijven jullie ontkennen met alle nare gevolgen van dien of tonen jullie verantwoordelijkheid en gaan aan de slag? Ik zou zeggen, aarzel niet!

Een traject relatiecoaching helpt.

Neem contact op

Met relatiecoaching, relatietherapie gaan we werken aan nieuwe verbinding en ontwikkeling. Ontwikkeling van jezelf, verbinding in je relatie.

Sessies zijn ook in de avond en in het weekend mogelijk.

De intake is gratis.

Op zoek naar begeleiding door een professionele coach? Maak een afspraak.

Tot snel,


    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
    Chatten
    1
    Hallo Marc hier, vertel, ik luister...
    Hallo Marc hier, vertel, ik luister...