help, ik ben vreemdgegaan

Hulp bij Problemen Seksualiteit en Intimiteit in de relatie

Relatiecoaching bij problemen seksualiteit/intimiteit in de relatie

Veel stellen die bij mij in de praktijk komen vinden het lastig; praten over seks. Dit komt de relatie niet ten goede! Relatiecoaching begeleidt bij problemen met seksualiteit/intimiteit in de relatie.

Relatiecoaching helpt!

Praten over seks is moeilijk

Allereerst hebben wij dit niet geleerd. Dit klinkt wat vreemd, de toegang tot seks en seksuele informatie is groter dan ooit tevoren. Toch is seks van jongs af omgeven door geheimzinnigheid en schaamte.

Seks gaat vanzelf is een mythe

Als het met de liefde goed is, gaat de seks vanzelf. Je voelt elkaar dan perfect aan, weet precies wat je partner lekker vindt en waar diens grenzen liggen.  Er zijn geen woorden nodig, het liefdesspel gaat feilloos. Prachtige gedachte, maar natuurlijk een volstrekte mythe.

Kwetsbaar opstellen

Praten over seks betekent je kwetsbaar durven op te stellen. Je gevoelens, behoeften, verlangens en seksuele fantasieën delen is voor veel partners een brug te ver. De kans bestaat immers dat je wordt afgewezen, veroordeeld, dat je pervers wordt bevonden, dat je ruzie krijgt. De kans hierop wordt nog groter als je merkt dat je op seksueel gebied anders bent dan je partner.

Het gevolg van dit patroon kan zijn dat er frustratie groeit, een afstand ontstaat, dat de verbinding wegvalt, dat er eenzaamheid ontstaat. Kortom, grote risico’s voor de relatie.

Praten over seks, doen

Vertellen wat niet goed is leidt tot vervelende en kwetsende discussies. Het heeft ook geen zin om op zoek te gaan naar de oorzaak. Er is geen schuldige en er is geen ‘gelijk’. Kies een positieve insteek.

Daar wij allen niet goed zijn in gedachtenlezen, is het belangrijk elkaar goed te begrijpen. Hoe lastig soms ook, helder en direct taalgebruik helpt hierbij.

Gebruik ook taal die jullie beiden past. Zo kunnen woorden in een gesprek over seks anders zijn dan tijdens de seks zelf. Sekspraat, dirty talk, kan heel opwindend zijn en helpt!

Als het niet lukt

Als praten over seks moeilijk is en blijft, dan is het verstandig om begeleiding te zoeken. Het probleem lost namelijk niet vanzelf op en kan een serieuze splijtzwam voor de relatie betekenen.

Een traject relatiecoaching helpt.

Neem contact op

Met relatiecoaching, relatietherapie gaan we werken aan nieuwe verbinding en ontwikkeling. Ontwikkeling van jezelf, verbinding in je relatie.

Sessies zijn ook in de avond en in het weekend mogelijk.

De intake is gratis.

Op zoek naar begeleiding door een professionele coach? Maak een afspraak.

Tot snel,


    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
    Chatten
    1
    Hallo Marc hier, vertel, ik luister...
    Hallo Marc hier, vertel, ik luister...