goede communicatie

Goede Communicatie in je relatie

Relatiecoaching helpt goede communicatie in je relatie aan te leren. Hoe?

“We praten niet meer met elkaar”. Dit hoor ik vaak ik mijn praktijk. Veel stellen hebben moeite met communicatie in hun relatie.

Communicatie is praten met elkaar.

Maar niet alleen dat. Elke vorm van gedrag is ook een vorm van communicatie. Zodra mensen samen zijn, zenden ze elkaar voortdurend signalen, informatie.

Het met elkaar praten krijgt vaak veel aandacht en is zeker belangrijk tussen partners. Toch wil ik benadrukken hoe belangrijk de non-verbale communicatie is. Deze brengt veel meer over van de boodschap dan enkel de woorden. Zo horen tranen bij verdriet, lachen bij plezier.

Objectiviteit bestaat niet in een relatie

Hoe langer je elkaar kent en hoe langer je met elkaar samenleeft, hoe ingewikkelder het is om neutrale boodschappen af te geven. Volledige objectiviteit bestaat niet in een relatie. Iedere communicatie zegt iets over hoe de één de relatie met de ander ziet. Elke boodschap zegt iets over jezelf. Hier schuilt een adder onder het gras. Veel problemen in relaties komen voort uit tegenstrijdigheden in de communicatie.

Jezelf tegenspreken

Een veel voorkomende tegenstrijdigheid in de communicatie tussen partners, is dat iemand zichzelf tegenspreekt. Iedereen zal zich herkennen in zinnen met ‘Ja, maar…’

Verbaal tegen non-verbaal

Als je woorden niet kloppen met je houding, gedrag, gebaren, enz, dan ben je niet congruent in je communicatie.

Ook in de seksuele omgang komen veel tegenstellingen voor.

Hoe kun je nu deze tegenstrijdigheden vermijden of oplossen?

Zoals gezien komen deze tegenstrijdigheden zeer veel voor. Als ze een bedreiging vormen voor de relatie is het goed deze op te lossen door heel duidelijk te zijn.

Tijdens sessies komen jullie voorbeelden aan de orde.

“We praten niet meer met elkaar”, is een serieuze bedreiging voor je relatie. De tips om dit op te lossen zijn niet eenvoudig.

Relatiecoaching kan je hierbij helpen.

Een traject relatiecoaching helpt.

Neem contact op

Met relatiecoaching, relatietherapie gaan we werken aan nieuwe verbinding en ontwikkeling. Ontwikkeling van jezelf, verbinding in je relatie.

Sessies zijn ook in de avond en in het weekend mogelijk.

De intake is gratis.

Op zoek naar begeleiding door een professionele coach? Maak een afspraak.

Tot snel,


    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
    Chatten
    1
    Hallo Marc hier, vertel, ik luister...
    Hallo Marc hier, vertel, ik luister...