Als relatiecoach begeleid ik regelmatig stellen die aangeven dat zij problemen ondervinden in hun relatie met seksualiteit/intimiteit. Allerlei oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen, zoals sleur, (te) druk leven, carrière en kinderen, geen zin meer, vreemdgaan…Ze missen de lichamelijke verbinding, willen deze graag weer terug en zoeken handvatten.

Eén van de mogelijke manieren is het volgen van het ritueel van de Zeven Sluiers

. Ook mooi beschreven in het boek van Sanne Burger.

Oud Taoïstisch ritueel

Het ritueel van de Zeven Sluiters is een oud taoïstisch ritueel. Doel, een zorgvuldige, seksuele/intieme verbinding aan te gaan. Ook zeer geschikt om de seksuele relatie met je bestaande partner opnieuw aan te gaan of sterk te verdiepen. Het helpt om oude pijn te herkennen, erkennen en wellicht genezen en om beklemmende patronen te doorbreken. Het helpt je om volledig aanwezig te zijn tijdens het vrijen.

Tevens leidt het ritueel tot de juiste afstemming tussen de veilige stappen in seksuele ontsluiering en het tegelijkertijd opbouwen van veilige hechting. Hoe meer hechting, hoe meer je je veilig voelt, hoe kleiner de kans op vreemdgaan en hoe groter de veerkracht van jullie relatie.

Zeven energetische sluiers

In het taoïsme en andere spirituele stromingen wordt verteld dat het lichaam zeven energetische sluiers heeft, ook op seksueel gebied, die het lichaam beschermen tegen de buitenwereld.  Het ritueel van de Zeven Sluiers begeleidt jou en je partner in het kwetsbare proces van verbinden en intiem worden.

De vonk bij het eerste oogcontact

Je herkent dat wel, die vonk die overspringt bij het eerste oogcontact. Met elkaar vrijen volgt hier uiteindelijk op of is hier ooit op gevolgd. Daartussen zijn verschillende fasen doorlopen. Het ritueel van de Zeven Sluiers heeft als doel dit proces te kanaliseren, vooral door het te vertragen.

Bij het ritueel van de Zeven Sluiers ga je elke fase één voor één in, heel voorzichtig en met het grootste wederzijds respect. Alleen wanneer je een bepaald niveau van intimiteit volledig ervaart, betreed je de volgende sluier. Ongeduld, dwang of druk zijn uit den boze bij deze manier van vrijen. Er is geen verplichting, geen haast. Ook is er geen garantie of belofte dat de ene fase naar de volgende zal leiden. Je kunt van gedachten veranderen, als je je halverwege realiseert dat dit toch niet zo’n goed idee was. Je luistert naar de gevoelens en signalen van je lichaam, die altijd goed zijn.

Een nieuwe manier van vrijen

Het ritueel van de zeven sluiers vraagt geduld en toewijding. Het kan moeilijk zijn om te wachten of zelfs te stoppen, vooral als je opgewonden bent, maar dat is precies de bedoeling. Het gaat erom dat je afleert om iets te dwingen of te forceren, of om te worden overgenomen door opwinding. Wat dan ontstaat is een veel subtielere, nieuwe manier van vrijen, die je gevoeligheid langzaam maar zeker zal verhogen.

Tijdsperiode voor het ritueel

De oorspronkelijke tijdsperiode in het taoïsme voor het ritueel van de Zeven Sluiers is zes maanden. Je kunt er ook voor kiezen om het proces te verkorten tot zes weken, of zelfs tot zes dagen. Het belangrijkste is dat je iets aangaat waarvan je denkt dat je je eraan kunt houden. Nog belangrijker is dat je je partner volledig vertrouwt. Dit is eigenlijk een voorwaarde. Zonder wederzijds vertrouwen is het beter om dit proces niet aan te gaan samen.

Bereid je op je eigen manier voor op het ritueel. Het is belangrijk dat je je veilig en comfortabel voelt.

De Zeven Sluiers op volgorde

  1. De Eerste Sluier – Handen en gezicht

Jij en je partner zijn allebei volledig gekleed. Jullie beperken je intimiteit tot het aanraken van handen, gezicht en haar. Je mag elkaar kussen, maar niet op de mond. Oogcontact is ook erg belangrijk tijdens deze eerste fase. Verken elkaars gezicht en handen met al je zintuigen. Vertel elkaar wat je ziet, voelt en ruikt. Je kunt ook knuffelen, met kleding aan.

  1. De Tweede Sluier – Door de kleren heen

Ook bij de Tweede Sluier ben je nog steeds volledig gekleed, maar je streelt de rest van het lichaam. Je raakt elkaar aan door de kleding heen. Vermijd de geslachtsdelen en de borsten. Het is prima om op de mond te kussen, maar zonder tong. Blijf je ogen, neus en stem gebruiken, maak diep contact met je zintuigen.

  1. De Derde Sluier – Onder de kleren

Jullie zijn beiden nog steeds gekleed en nu mag je elkaar ook onder de kleren aanraken. Tepels en geslachtsdelen nog steeds niet. Kussen kan intenser worden, maar je gebruikt nog steeds geen tong. Deze fase is erg spannend en vereist veel zelfbeheersing. Het is echt belangrijk om niet verder te gaan tot de volgende fase is bereikt. Het doel van deze fase is om de opdringerige, ongeduldige kwaliteit van opwinding los te laten, totdat je ontdekt hoe prettig en gemakkelijk dat eigenlijk is.

  1. De Vierde Sluier – Ondergoed aanhouden

In deze sluier kunnen jullie je helemaal uitkleden, tot op het ondergoed. Geniet ervan jezelf of elkaar uit te kleden, neem de tijd. Je kunt nu zoenen met tong en elkaars tepels aanraken. Vermijd alleen de geslachtsdelen nog. Je merkt misschien dat tongzoenen en het stimuleren van de tepels hier het meest aantrekkelijk lijken, maar zorg ervoor dat dit niet het enige is dat je doet.

  1. De Vijfde Sluier – Alle kleding uit

Jullie lichamen zijn opgewarmd en in een staat van opwinding. Huidcontact en aanraking zijn nu uitgebreid tot het hele lichaam, inclusief de geslachtsdelen. Alle kleren mogen uit. Het enige dat jullie niet doend is penetratie en orgasme voor de man. De vrouw kan zoveel klaarkomen als ze wil, maar dat hoeft uiteraard niet. Maak het in ieder geval niet het doel van deze sluier. Vooral voor de vrouw is deze sluier een belangrijke fase, omdat ze tijd en ruimte krijgt om haar opwinding te laten stijgen en stromen, terwijl de man ervoor zorgt dat hij geen orgasme krijgt. Vrouwen die problemen hebben met het bereiken van een orgasme of zelfs met opwinding ervaren, zullen merken dat deze sluier erg plezierig kan zijn.

  1. De Zesde Sluier – Penetratie

Bij de Zesde Sluier is alles toegestaan, behalve ejaculatie in de vagina. Terugtrekken vlak voor de ejaculatie is ook geen optie; de man vermijdt het orgasme nog. Penetratie zonder klaarkomen is misschien een totaal nieuwe ervaring voor je, dus onderzoek het, speel ermee. Ervaar hoe het voelt om in je vrouw te zijn zonder een orgasme na te jagen, misschien zelfs zonder opgewonden te zijn.

  1. De Zevende Sluier voltooit het ritueel

De Zevende Sluier vertegenwoordigt de ejaculatie in de vagina. De intimiteit en intensiteit zijn nu maximaal. Deze vereniging op fysiek niveau, maakt het ook mogelijk om je helemaal te verbinden op zielsniveau. De traditie zegt dat als je eenmaal de Zevende Sluier hebt bereikt, het ritueel compleet is.

Nadat je het ritueel van de zeven sluiers hebt voltooid, ben je in een gevoelige en kwetsbare staat. Je hebt een verbinding tot stand gebracht met je geliefde die misschien dieper gaat dan je ooit eerder hebt ervaren. Wees voorzichtig met jezelf en met elkaar.

Blijf communiceren, je met elkaar verbinden. Praat over hoe je je liefdesleven wilt voortzetten. Je voelt je misschien nieuw en vol leven. Je hebt een nieuwe manier van vrijen gevonden die natuurlijker, speelser en bevredigender is, en die hopelijk meer past bij wie je werkelijk bent. Geniet ervan, omhels het, claim het en vier het.

Wil je meer weten van dit prachtige ritueel? Kan jij of kunnen jullie begeleiding gebruiken bij dit lastige thema? Aarzel niet en neem contact met mij op!

 

>>Maak kennis met Marc<<

Boekentip: Visie op Seks, Sanne Burger

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chatten
1
Hallo Marc hier, vertel, ik luister...
Hallo Marc hier, vertel, ik luister...